Miten talo yleensä suunnitellaan?

Pientalojen suunnittelussa talo on yleensä valittu suoraan talotehtaiden mallistosta tai rakennushankkeeseen on palkattu arkkitehti, joka on suunnitellut tontille omiin tarpeisiin sopivan talon. Asiakkailla on usein tilanne, että omaan tarpeeseen ja tontille sopisi hyvin usean eri talomallin yhdistelmä, mutta suoraan sellaista ei löydy valmiina.

Toinen tyypillinen tapa on palkata arkkitehti suunnittelemaan talo tontille ja omiin tarpeisiin sopivaksi. Arkkitehtien kautta saa hyvin omien toiveiden mukaisen kodin, mutta siinä ongelmana saattaa olla, että suunnittelun aikana ei ole tarkkaa käsitystä sen hinnasta. Hyvää ja muuten toimiva suunnitelma saattaa joskus kaatua siihen, että sen toteuttaminen ei onnistu tai se on niin kallista, että siihen ei ole varaa.

Arkkitehtien suunnittelemissa taloissa ei myöskään aina ole välttämättä mietitty rakenteellisia asioita. Tämä saattaa pahimmillaan johtaa siihen, että talon rakentaminen vaatii isoja rakenteellisia muutoksia, jotka tulevat todella kalliiksi. Talotekniikkaa ei välttämättä ole mietitty suunnitelmissa, jolloin rakentamisen aikana joudutaan toteuttamaan yllättäviä koteloita, jotka tuovat lisäkustannuksia ja vaikuttavat talon käytettävyyteen.

Miten me sen teemme?

Kylätimpurin suunnittelu lähtee asiakkaan tarpeista samalla lailla kuin arkkitehtien suunnittelemissa taloissa. Talot suunnitellaan suoraan asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja suunnittelussa tavoite on, että kaikki asiakkaan toiveet saadaan huomioitua. Suunnittelun aikana asiakkaalla on koko ajan tieto mitä talon rakentaminen maksaa.

Tämä mahdollistaa sen, että erilaisia ratkaisuja taloon voidaan kartoittaa suunnittelun aikana, kun koko ajan tiedetään niiden hinta. Budjetti ei välttämättä aina riitä kaikkien toiveiden toteuttamiseen ja silloin on tärkeää saada toteutettua mahdollisimman paljon itselle tärkeitä asioita omaan taloon. Hintatiedon lisääminen suunnitteluprosessiin mahdollistaa sen, että suunnittelun aikana voidaan jo päättää mihin talossa panostetaan, jotta omasta budjetista saadaan mahdollisimman paljon irti.

Rakenteelliset asiat huomioidaan jo suunnittelun alkuvaiheessa

Kylä­timpurin suunnittelu­tiimissä on mukana rakenne- ja talo­tekniikka­suunnittelijoita. Jo ensimmäisiin luonnoksiin huomioidaan talo­tekniikka ja rakenteelliset asiat ja niitä on mahdollista käydä asiakkaan kanssa tarkasti läpi. Tällä mahdollistetaan se, että suunnitelma on alusta saakka paikkaansa pitävä, eikä suunnitelmaan tule muutoksia teknisen suunnittelun jälkeen. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä – Eihän olisi kovin mukavaa, jos vaikkapa näkyvä palkki ilmestyy keskelle olohuonetta tai viemäri­putket vievät kokonaisesta kaapista tilan pois. Hyvin suunniteltu on myös paremmin tehty.

3D-malli auttaa hahmottamisessa

Kylä­timpurin suunnittelun kautta omasta talosta saa 3D-mallin, jossa on mahdollista katsoa kolmi­ulotteisesti, miltä oma tuleva talo näyttää. Tämän avulla on helpompi hahmottaa miltä erilaiset ratkaisut näyttävät omassa tulevaisuuden talossa. Sen lisäksi talosta on mahdollista saada värilliset havainne­kuvat.

Kylä­timpurilta kannattaa ostaa suunnittelu, jos haluaa, että talon pohja ja ulko­näkö suunnitellaan suoraan omien toiveiden mukaisesti ja varmistaa sen, että suunnittelun aikana asiakkaalla on koko ajan tieto rakentamisen hinnasta. Kylä­timpureiden kanssa vältyt ikäviltä yllätyksiltä eikä budjetti karkaa käsistä.

Suunnitellaan yhdessä haaveidesi koti – Ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.